Blog

Ransomware kan voorkomen worden door technologische en organisationele controlemaatregelen te combineren. Zo blijven de capaciteiten van de antivirus scanners erg belangrijk om ransomware te detecteren, zijn netwerk segmentatie en logische toegangsbeheer controlemaatregelen erg belangrijk om de reikwijdte van ransomware binnen uw omgeving  te beperken en spelen ook de vrijheden van uw medewerkers om kwaadaardige software in uw omgeving binnen te brengen alsook hun bewustzijn om bijvoorbeeld phishing mails te herkennen een erg belangrijke rol.

 

Genezen

Om van een succesvolle ransomware aanval te herstellen zonder het losgeld te betalen bent u afhankelijk van uw back-ups. Het is immers onmogelijk om de versleuteling van uw bestanden ongedaan te maken maar u kan wel een oudere versie van hetzelfde bestand opnieuw beschikbaar maken op uw netwerk. Het is hierbij cruciaal dat de back-up omgeving gescheiden is van uw operationele omgeving zodat ook deze bestanden niet werden versleuteld. Het is ook aangewezen om regelmatig back-up recovery testen uit te voeren zodat u weet dat uw organisatie effectief in staat is om de omgeving te herstellen indien nodig en hoelang dit herstel dan zou duren. Indien u dit niet voorbereid kan dit immers veel langer duren dan verwacht. Kostbare tijd waarbij uw klanten in de kou staan.

Toreon

Het Belgische cybersecurity agentschap Toreon is in kort tijd uitgegroeid tot een betrouwbare en onafhankelijke partner dat ondernemingen en overheidsinstellingen vergezelt en helpt om geïnformeerde en optimale beslissingen te nemen over ICT.

Toreon heeft geleerd hoe het cybersecurity kan verzekeren bij grote ondernemeningen en overheid en het brengt deze expertise nu aangepast naar de KMO markt. Zo helpt Toreon u om alleen die acties te nemen die overeenkomen met uw risico-appetijt.

 

Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen helpen.

Contactformulier

Contactformulier
*
reCAPTCHA

Gerelateerde blogs

Door Kelly
20 mei 2020

Data kwijt? Wij kunnen je helpen!

Het gebeurt vaak totaal onverwacht: belangrijke bestanden kunnen niet meer geopend of gevonden worden, of zijn per ongeluk gewist. Heeft u nood aan een data recovery oplossing? Wij kunnen je helpen. Doordacht handelen in geval van nood Vertrouw in geval van nood op professionele datarecovery diensten en softwareoplossingen. Reageer voorzichtig als het om kritieke data […]

Door Ann De Vleeschauwer
7 feb 2020

Waarom hackers u (ook) in 2020 niet zullen sparen (en wat er aan te doen)

De belangrijkste uitdagingen voor u op een rijtje Officiële cijfers van het Centrum voor Cybersecurity België voor het jaar 2019 spreken van een verdrievoudiging van het aantal aanvallen ten opzichte van het jaar voorheen. Net zoals in 2019 zullen hackers in 2020 er opnieuw in slagen om bedrijven van alle groottes en in alle landen […]

Hebt u vragen?

Leer een IT partner kennen die doet wat hij belooft. Die uw bedrijf helpt groeien. En die bovendien uw taal spreekt. U concentreert zich op uw kmo, wij leveren IT services die u klaarstomen voor de toekomst. Dat is ons doel en dat maken we waar. Efficiënt. No-nonsense. Met bakken passie voor het vak.