Blog

Netflow en Accel, twee IT-dienstverleners actief op de Vlaamse KMO-markt, zijn gefuseerd tot een groep.

De coronacrisis heeft de vraag naar ICT-oplossingen en de ondersteuning hiervan flink aangewakkerd bij de Vlaamse KMO’s. Alle werknemers op kantoor of thuis voorzien van voldoende connectiviteit, de nodige infrastructuur en support is voor vele KMO’s een belangrijke uitdaging. Netflow en Accel, beide sterk in het segment van ICT Managed Services, hebben elkaar gevonden om te fuseren.

netflowaccel

Netflow is opgericht door Wim Jacobs in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Zwijndrecht. Wim Jacobs wordt de CEO van de groep. Marc De Swaef die Accel oprichtte in 1992, zal nog een tijd aan boord blijven om het management te ondersteunen bij de integratie en de groeistrategie. Aldus versterken beide bedrijven hun technische kennis en organisaties om verder te groeien met de bewuste strategie om door de lokale verankering de beste ICT ondersteuning te blijven bieden aan KMO’s.

“We blijven in de eerste plaats twee KMO’s die zich inzetten voor andere KMO’s. We hebben de ambitie om onze klant op de best mogelijke manier te helpen. Door het samengaan van beide bedrijven versterken we onze kennisbasis op vlak van cloud-toepassingen en Azure, en kunnen we nog sneller schakelen.”, verduidelijkt Wim Jacobs vanuit zijn rol als CEO van de groep.  De groep zal een 75-tal werknemers en een klantenbestand van 1.500 KMO’s tellen. De 3 kantoren en geografische spreiding blijft behouden.

“Beide partijen zijn sterk gefocust op de KMO-markt in groot regio Antwerpen. Hiermee slaan we ook een brug over de Schelde.” stelt Marc De Swaef, oprichter van Accel.

Over Netflow

Netflow heeft sinds zijn start in 2006 jaar na jaar een mooie groei kunnen optekenen door in te zetten op kwaliteit, klantentevredenheid en dienstverlening met een eigen datacenter infrastructuur in beheer.  Een van haar sterke troeven is, net zoals bij Accel, een competente interne service desk voor haar klanten met 24/7 beschikbaarheid.

Het Netflow team volgt enthousiast de nieuwste ontwikkelingen in de ICT-sector op om steeds op de wensen van haar klanten te kunnen inspelen en de juiste oplossing naar voor te schuiven. Serveromgevingen, back-up systemen, een snel en flexibel netwerk, security, cloud solutions, … het zijn slechts een paar eisen waarvoor Netflow de nodige vakkennis in huis heeft. Met tal van mooie referenties in diverse sectoren zoals, accountancy, advocatuur, logistiek en de bouw, zijn onze tevreden klanten dan ook onze eerste ambassadeurs in de markt.

Over Accel

Accel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde voor het aanbieden van ICT Managed Services voor KMO’s in de regio Antwerpen en de Kempen. Dit betekent dat Accel staat voor totale ontzorging en het beheer van de volledige digitale werkomgeving van KMO’s. Dit omvat niet alleen het installeren en configureren van de werkplekken, de servers en de cloud diensten, maar ook het dagdagelijks ondersteunen van de medewerkers vanuit een professionele service desk.

De flexibiliteit en persoonlijke aanpak als KMO sluit naadloos aan bij de dynamiek van de klanten. In Covid tijden en ook zeker erna, is het van op elke plaats, en elk toestel veilig kunnen werken uitermate belangrijk. Deze tendens is ook de aanleiding dat bedrijven vaker kiezen om beroep te doen op externe ICT-support die deze nieuwe technologieën in hun organisatie kunnen uitrollen en ondersteunen.

“Deze fusie bereidt ons voor op een steeds meer digitale toekomst, verruimt onze horizon en brengt ons een enorme expertise-pool, wat alleen maar voordelen heeft voor onze klanten. Ik ben dan ook zeer blij en trots op de samenwerking met het team van Accel; samen kunnen we onze klanten nog beter helpen om een antwoord te bieden op de uitdagingen waar zij voor staan”, aldus Wim Jacobs

 

Gerelateerde blogs

Door Netflow
17 nov 2020

NetVoIP – Bedrijfstelefonie in de cloud

Netflow-IT en Smart Connect slaan de handen in elkaar! Het zijn bijzondere tijden voor ieder van ons, meer dan ooit hebben medewerkers en organisaties nood aan flexibel werken zodat we onze klanten op een optimale manier kunnen ondersteunen, waarbij telefonie ook een belangrijke factor is. Dankzij de samenwerking tussen Netflow en Smart-Connect kunnen we u […]

Door Netflow
20 mei 2020

Data kwijt? Wij kunnen je helpen!

Het gebeurt vaak totaal onverwacht: belangrijke bestanden kunnen niet meer geopend of gevonden worden, of zijn per ongeluk gewist. Heeft u nood aan een data recovery oplossing? Wij kunnen je helpen. Doordacht handelen in geval van nood Vertrouw in geval van nood op professionele datarecovery diensten en softwareoplossingen. Reageer voorzichtig als het om kritieke data […]

Hebt u vragen?

Leer een IT partner kennen die doet wat hij belooft. Die uw bedrijf helpt groeien. En die bovendien uw taal spreekt. U concentreert zich op uw kmo, wij leveren IT services die u klaarstomen voor de toekomst. Dat is ons doel en dat maken we waar. Efficiënt. No-nonsense. Met bakken passie voor het vak.