Blog

Cybercriminelen wenden zich momenteel tot het aanvallen van  NAS-systemen, vooral Synology ondervindt de meeste problemen. Maar ook andere populaire merken zoals Qnap worden geviseerd.

Gekende methode

Hackers gaan de markt op met een nieuwe ransomware aanval. Op basis van gelekte inloggegevens of zwakke wachtwoorden trachten ze het systeem binnen te dringen.  Ze gaan te werk op basis van een lijst met veel voorkomende wachtwoorden, vooral korte varianten, die een kwetsbaar gegeven zijn in het netwerk.  Voeg hier voldoende rekenkracht aan toe om deze combinaties de wereld in te sturen en we weten dat dit zijn doel niet zal missen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een veilig wachtwoord is nog steeds de nummer 1 prioriteit om hacking te voorkomen.  Kies voor een uniek wachtwoord met minimaal 8 tekens, gecombineerd met cijfers en symbolen. .  Dit kan ook het uitgelezen moment zijn om elke gebruiker die toegang heeft op de NAS onder de loep te nemen. Heeft iedereen dezelfde wachtwoordpolicy toegepast? Wie heeft alleen-lezen of schrijftoegang?

Extra backup

Naast een lokale backup oplossing raden we ook steeds aan een cloud backup te overwegen. Data wordt weggeschreven naar een ultra beveiligde externe locatie (datacenter) waar hackers geen kans hebben. Het overwegen waard voor je bedrijfsdata verliest, of foto’s van klanten wanneer jouw hoofdactiviteit fotografie is.  Netflow informeert jou over de mogelijkheden.

Contactformulier

Contactformulier
*
reCAPTCHA

Gerelateerde blogs

Door Ann De Vleeschauwer
18 sep 2019

Een op drie kleine bedrijven getroffen door datalekken

Er is de laatste jaren veel te doen geweest over datalekken. Van bekende Hollywood-sterren tot presidentskandidaten, vrijwel overal is er wel een keer iets te doen geweest rondom een datalek. Zo ook bij bedrijven. Wat te denken van de aanval op iCloud van Apple bijvoorbeeld. Datalekken van kleine bedrijven blijven vaak onder de radar, maar bevatten alsnog vaak gevoelige data van mensen.

Door Ann De Vleeschauwer
18 sep 2019

Klaar voor de toekomst!

Wat brengt de toekomst binnen jouw bedrijf? Zowel strategisch, financieel als op HR-vlak zijn er steeds tal van uitdagingen. We staan er misschien niet altijd bij stil, maar binnen het HR-beleid vallen ook de werkomgeving en happiness van medewerkers.

Hebt u vragen?

Leer een IT partner kennen die doet wat hij belooft. Die uw bedrijf helpt groeien. En die bovendien uw taal spreekt. U concentreert zich op uw kmo, wij leveren IT services die u klaarstomen voor de toekomst. Dat is ons doel en dat maken we waar. Efficiënt. No-nonsense. Met bakken passie voor het vak.