Blog

Cybercriminelen wenden zich momenteel tot het aanvallen van  NAS-systemen, vooral Synology ondervindt de meeste problemen. Maar ook andere populaire merken zoals Qnap worden geviseerd.

Gekende methode

Hackers gaan de markt op met een nieuwe ransomware aanval. Op basis van gelekte inloggegevens of zwakke wachtwoorden trachten ze het systeem binnen te dringen.  Ze gaan te werk op basis van een lijst met veel voorkomende wachtwoorden, vooral korte varianten, die een kwetsbaar gegeven zijn in het netwerk.  Voeg hier voldoende rekenkracht aan toe om deze combinaties de wereld in te sturen en we weten dat dit zijn doel niet zal missen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een veilig wachtwoord is nog steeds de nummer 1 prioriteit om hacking te voorkomen.  Kies voor een uniek wachtwoord met minimaal 8 tekens, gecombineerd met cijfers en symbolen. .  Dit kan ook het uitgelezen moment zijn om elke gebruiker die toegang heeft op de NAS onder de loep te nemen. Heeft iedereen dezelfde wachtwoordpolicy toegepast? Wie heeft alleen-lezen of schrijftoegang?

Extra backup

Naast een lokale backup oplossing raden we ook steeds aan een cloud backup te overwegen. Data wordt weggeschreven naar een ultra beveiligde externe locatie (datacenter) waar hackers geen kans hebben. Het overwegen waard voor je bedrijfsdata verliest, of foto’s van klanten wanneer jouw hoofdactiviteit fotografie is.  Netflow informeert jou over de mogelijkheden.

Contactformulier

Contactformulier
*
reCAPTCHA

Gerelateerde blogs

Door Kelly
20 mei 2020

Data kwijt? Wij kunnen je helpen!

Het gebeurt vaak totaal onverwacht: belangrijke bestanden kunnen niet meer geopend of gevonden worden, of zijn per ongeluk gewist. Heeft u nood aan een data recovery oplossing? Wij kunnen je helpen. Doordacht handelen in geval van nood Vertrouw in geval van nood op professionele datarecovery diensten en softwareoplossingen. Reageer voorzichtig als het om kritieke data […]

Door Ann De Vleeschauwer
7 feb 2020

Waarom hackers u (ook) in 2020 niet zullen sparen (en wat er aan te doen)

De belangrijkste uitdagingen voor u op een rijtje Officiële cijfers van het Centrum voor Cybersecurity België voor het jaar 2019 spreken van een verdrievoudiging van het aantal aanvallen ten opzichte van het jaar voorheen. Net zoals in 2019 zullen hackers in 2020 er opnieuw in slagen om bedrijven van alle groottes en in alle landen […]

Hebt u vragen?

Leer een IT partner kennen die doet wat hij belooft. Die uw bedrijf helpt groeien. En die bovendien uw taal spreekt. U concentreert zich op uw kmo, wij leveren IT services die u klaarstomen voor de toekomst. Dat is ons doel en dat maken we waar. Efficiënt. No-nonsense. Met bakken passie voor het vak.