Blog

De belangrijkste uitdagingen voor u op een rijtje

Officiële cijfers van het Centrum voor Cybersecurity België voor het jaar 2019 spreken van een verdrievoudiging van het aantal aanvallen ten opzichte van het jaar voorheen. Net zoals in 2019 zullen hackers in 2020 er opnieuw in slagen om bedrijven van alle groottes en in alle landen succesvol aan te vallen, ook al zijn de potentiële gevaren intussen al langer dan vandaag bekend. We zien immers steevast hetzelfde patroon: bedrijven schieten pas na een aanval echt in actie. Dan halen ze er externe specialisten bij zoals Toreon, verwittigen ze (idealiter) de toezichthouder, beloven ze om het in de toekomst beter te doen en wordt schade bij klanten of leveranciers vergoed.

Hoewel een degelijk incident responsplan ook belangrijk is, hadden deze bedrijven met een fractie van alle kosten vooraf de nodige maatregelen kunnen nemen om een aanval te voorkomen.
Meer informatie

Naar een echt business model

Er is al jarenlang een stijgende trend aan de gang van zowel het aantal incidenten als de ernst van de impact. In 2020 zal deze trend niet stoppen, niet alleen vanuit statistisch oogpunt, maar ook en vooral omdat we merken dat hacking tegenwoordig een echt business model geworden is. Hackers allerhande bieden onder de vlag ‘hacking-as-a-service’ hun diensten aan. Zich hier preventief zo goed mogelijk tegen wapenen is dus vooral een gezonde bedrijfsbeslissing en de beste manier om het de ‘bedrijven’ in deze ‘markt’ moeilijker te maken.

Belangrijkste trends

Als security specialisten bij Toreon identificeerden wij de belangrijkste trends waar u zich op zou moeten voorbereiden in 2020:

  1. afpersing (ransomware),
  2. het ontfutselen van gebruikersgegevens (phishing)
  3. de diefstal van gevoelige data (datalekken)
  4. het platleggen van systemen (denial of service aanvallen)

 

Wacht niet langer om te (laten) analyseren wat nog ontbreekt in uw security strategie en om actie te ondernemen tegen deze gevaren!

Bron: www.toreon.com

Contactformulier

Contactformulier
*
reCAPTCHA

Gerelateerde blogs

Door Kelly
20 mei 2020

Data kwijt? Wij kunnen je helpen!

Het gebeurt vaak totaal onverwacht: belangrijke bestanden kunnen niet meer geopend of gevonden worden, of zijn per ongeluk gewist. Heeft u nood aan een data recovery oplossing? Wij kunnen je helpen. Doordacht handelen in geval van nood Vertrouw in geval van nood op professionele datarecovery diensten en softwareoplossingen. Reageer voorzichtig als het om kritieke data […]

Door Ann De Vleeschauwer
3 dec 2019

Ja, u kunt uw onderneming wapenen tegen ransomware

Ransomware kan voorkomen worden door technologische en organisationele controlemaatregelen te combineren. Zo blijven de capaciteiten van de antivirus scanners erg belangrijk om ransomware te detecteren, zijn netwerk segmentatie en logische toegangsbeheer controlemaatregelen erg belangrijk om de reikwijdte van ransomware binnen uw omgeving  te beperken en spelen ook de vrijheden van uw medewerkers om kwaadaardige software […]

Hebt u vragen?

Leer een IT partner kennen die doet wat hij belooft. Die uw bedrijf helpt groeien. En die bovendien uw taal spreekt. U concentreert zich op uw kmo, wij leveren IT services die u klaarstomen voor de toekomst. Dat is ons doel en dat maken we waar. Efficiënt. No-nonsense. Met bakken passie voor het vak.